2010. augusztus 29., vasárnap

kicsit magam alatt...

"A ló hátán van a földi mennyország."


(a kép illusztráció)


Azért ezzel az idézettel kezdtem a blogom, mert imádom a lovakat. :$ Volt lehetőségem most nyáron lovagolni járni. Döcögősen és nehezen, de megtanultam az alapokat. Sokat segítettek az alapoknak a mélyítésében a tanítóim (amit köszönök is nekik). :)
De sajnos minden jóban van valami rossz, szokták mondani és milyen igaz!
Legeltettem egy gyönyörű fekete lovat, - a neve: Lucifer - erre az egyik rafia szoknyás vatta agyú ismerősöm dudált nekem, ami nem gond magában, de megijesztette a lovat és az rálépett a lábfejemre, ami most színparádét játszik. A feketétől a sárgáig minden szín jelen van... 
Itt a fordított mondás igaz: minden rosszban van valami jó! Hál' Istennek nem tört el csak zúzódott.


Egy kis "Tudtad-e?" érdekesség: 
Honnan ered az VARGABETŰT VET?
Ha valaki nem az egyenes vagy a nyilvánvaló utat választja, gyakran mondják rá, hogy vargabetűt vet, vagy vargabetűvel jut el valahová. Az Arany Jánosnál több helyen is megtalálható kifejezés eredete kétféle módon is magyarázható.
1) amikor a varga a csizmának való bőrt szabja ki, furcsa, kanyargós vonalakat húz a bőrdarabra, amelyeket tréfásan furcsa, kacskaringós betűknek, vargabetűknek is lehet nevezni. Így az ívet vető, kanyarodó vanal - mint ahogy a kerülő út is - vargabetű lett.
2) a nép egyfajta gúnyolódásáról van szó, amelyben a többnyire írástudatlan vargákat úgy csúfolták, hogy betű gyanánt csak egy ügyetlen kacskaringós vonalat, egy vargabetűt tudnak lekanyaríntani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése