2010. december 16., csütörtök

Angyalok

A kezdetek

A hagyomány szerint Isten első angyala Satanael volt, nevének jelentése is erre utal „Isten angyala” Őt ruházta fel isten a legnagyobb hatalommal az összes angyal feljebbvalója volt. Az ember „megjelenése” után isten megbízta az angyalokat hogy, segítsék és szolgálják az embereket. Satanael azonban fellázadt a döntés ellen, mert úgy gondolta az ember alacsonyrendű és ezért nem teljesíthet ilyen alantas feladatot. Satanael viszályt szított az angyalok között, aminek az lett a következménye bár milyen furcsa is ez, hogy csatát vívtak egymás között. Mivel az angyalok hűségesek maradtak istenhez, egységesen léptek fel Satanael-al szemben és a második ütközetben sikerült öt legyőzniük. Büntetésből Isten a földre száműzte Satanaelt és nevéből elvette az el végződést, mintegy megfosztva angyali rangjától. A bukott angyal neve így lett Satana magyarul Sátán.

Arkangyalok

Az arkangyalok magas rangú angyalok, akik a nagyon fontos posztokat látnak el, ők isten hírvivői. Az arkangyalok a világ és elemek: a levegő, a tűz, a víz és a föld őrzői. Ezen kívül ők kötnek össze mindent az egységgel és a teljességgel.

Micáél,
A nevének jelentése: "Ki olyan, mint Isten?". Ő az Erők Rendjének főnöke, az arkangyalok vezetője, a bűnbánat, a becsületesség, és a kegyelem angyala, aki a mi világunkat is magába foglaló térszelet ura és a Mennyei Sereg vezetője, az Isten legnagyobb harcosa. Az érzelmi vagy asztráltest őrzője.
             
Gabriel
név jelentése: „Isten ereje” Az istenbe vetett hit mindig átáramlik rajtunk, és segíthet, hogy félelmet nem ismerve merítsünk is belőle. Gábriel az önbizalom és a hit felelőse. Ő a feltámadás arkangyala, Isten szava, szóvivője a jó hír hozója.

Ráfáél,
nevének jelentése"Az Isten meggyógyít". Felelős a szeretetért, a boldogságért, és az örömforrásokért. A teremtés rendezett működésének fenntartásáért. Rafael foglalkozik a betegségekkel és az egyensúlytalanságok elsimításával. Magában foglalja a szeretet, a gyógyítás az öröm, a fény, az ima, a könyörület, és a becsület energiáit.
             
 Uriél,
A nevének jelentése: "Az Isten fénye". Aki az isteni mindentudás, az akasha őrzője. Ő segít, ha felejteni szeretnénk, segít a fájó emlékek meggyógyításában. Uriel a szolgálat és a béke szelleme arra tanít, hogy fejleszd ki belső biztonságodat, hogy legyen önbizalmad. Ő a felelős bizonyos természeti jelenségekért is.
             
Sariel
Ő felel azért, hogy a bűnös, vagy rosszul viselkedő az isten ellen vétkezők megkapják méltó büntetésüket.
             
Ráquél,
A nevének jelentése: "Az Isten bosszúja" aki a karmikus kapcsolatok nyilvántartásáért, és elrendezéséért felel. Ügyel a kiegyenlítődés törvényére, amit adsz azt kapod elve alapján.
             
Raziel
A név jelentése "Isten Titka". Raziel a spirituális eszmék megértésében és gyakorlatba való átültetésében támogat bennünket. A titkos tanok és tartományok angyalaként és a legfensőbb misztériumok uraként ismeretes.
             
Metaron
Az Isten titkára és irattárosa, ellenőrzi ezt a különleges „raktárt” ahova minden gondolatunk és tetűnk feljegyeztetik az akasha lemezekre.

Vannak még:

A Szerafinok
A szerafinok fő feladata Isten trónjának védelme. Ők szeretet, a fény a tűz angyalai. Szüntelen mozgásba vannak, soha nem pihennek. A nevük lángolást jelent. Ezek az angyalok isteni szeretettel dolgoznak. Senki nem közelítheti meg őket még az asztrál síkon sem. Ez persze nem azt jelenti, hogy távol lennének tőlünk és nem figyelnek ránk vagy, hogy nem hajlandóak együttműködni velünk. Kérhetjük segítségüket, de soha nem láthatjuk őket.

A kerubok
A „kerub” szó jelentése: „akik imádkoznak”, vagy „akik közbenjárnak”. Készek arra, hogy védelmet nyújtsanak, és tudást adjanak át számunkra, de csak akkor, amikor mi is készek vagyunk elfogadni azt. Sokan félig embernek, félig állatnak látták ábrázolják őket. Személyes őrangyalként is tevékenykedhetnek.

A trónusok
A trónusok feladata a pozitív energiák áramlásának biztosítása és ezzel biztosítani, hogy feltárásra és megoldásra kerüljenek az embereket ért igazságtalanságok. Gyógyító energiákat küldenek azoknak az embereknek, akiknek erre van szükségük. Ezt az energiát azonban, személyes őrangyalunkon keresztül juttatják el hozzánk

Az uralmak
Az a feladatuk hogy az emberek boldogok kiegyensúlyozottak legyenek, harmóniát teremtenek. Jó és közvetítők, döntőbírók.

Az erények
Az erények angyalai, erőt bátorságot és motivációt nyújtanak számunkra, a csoda angyalaiként is emlegetik őket. Képessé tesznek bennünket arra, hogy többet érjünk el, mint amit gondoltunk volna. Ők a természet angyalai is.

A hatalmak
A hatalmak angyalai harcos angyalként vannak számon tartva,. Ide tartoznak a születés és a halál angyalai. Segítséget nyújtanak a jó és rossz közötti választásban, és biztosítják az univerzum törvényeinek működését. Ők védik a mennyországot, és igazságot osztanak, karmikus dolgokkal is foglalkoznak

 A fejedelemségek
Ezek az angyalok állandóan figyelik a „fontos”az embereket vezető politikusokat, államfőket hogy segítsenek az igazságos döntések meghozatalában. Segítik a tanulást, művelődést a kultúrát és a művészetet

Őrangyalok
Az angyalok személyek mellé vannak kijelölve, és gyakran őrangyalként emlegetik őket. Jelen vannak születésünknél, és velünk maradnak egész életünk során, és segítenek minket. Jelen vannak ennek inkarnációnk végén is. Az őrangyalok együtt dolgoznak a többi kar összes angyalával. Megvédenek, ha bajba kerülünk és segítik terveink végrehajtását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése