2012. február 17., péntek

3. évezred (2011. január)

Alternatív energia

Csúcsminőség, stílus és dizájn:
A harmadik évezred Eco-Drive órája




A Citizen elérte azt, ami keveseknek sikerült: az egyedülálló Eco-Drive technológia segítségével megváltoztatta az óra és a tulajdonosa közti különleges, bensőséges kapcsolatot.
Immár szükségtelen a kvarcórákra jellemző elemcsere. Elmarad a lemerült elemek súlyos környezetkárosító hatása, és lényegesen csökken a rendszeres szervizbeavatkozások száma, ami korábban a forgó alkatrészek kopása miatt jellemezte a mechanikus órákat - ezek a harmadik évezred Citizen órája és maga az Eco-Drive elv legfőbb erényei.



Az Eco-Drive elvű órák működését nem korlátozza többé az elemek élettartalma és töltöttségi szintje. az órát tápláló kimeríthetetlen energiaforrás, azaz a fényenergia természetes, tiszta és könnyen hozzáférhető mindenki számára. Az Eco-Drive elv képes bármilyen típusú fényt elektromos árammá alakítani, legyen az természetese vagy mestersége.


Az Eco-Drive technológia működési elve
A környezetbarát óra a fényenergiát hasznosítja. A számlapja alatt található szolárcella bármilyen típusú fényt képes átalakítani elektormos árammá, mely ezután az akkumulátorban tárolódik. Az óra az akkumulátortól kapja a működéséhez szükséges energiát, illetve az biztosítja az óra fénytől való függetlenségét hosszan tartó töltés nélküli állapotban, ami kor nem éri fény. A szolárcella kialakítása lehetővé teszi, hogy a fényt elektromos árammá alakítsa át, bármilyen szögben is érje a fénysugár.



Egytelen feltöltéssel
A modern és intelligens Eco-Drive rendszer egyik legfontosabb részegsége egy speciális, kadmium-, ólom- és higanymentes akkumulátor, mely nagy tárolókapacitását a titánlitium ionoknak köszönheti. Kis méretéhez képest, egyszeri teljes feltöltéssel - modelltől függően 4 hónaptól,akár 7 évig (!)  is - képes a folyamatos működéshez szükséges energia tárolására úgy, hogy fény nem éri az órát. Az akkumulátor tárolókapaciáts-csökkenése e típusnál bizonyítottan tíz év elteltével is csupán csak 10 %, azaz még 10 év elteltével sem szükséges annak cseréje. Ez a kivételes tulajdonság az Eco-Drive szerkezetes óra tualjdonságának biztonságérzetét növeli mivel nincs többé elemcsere.

Elegáns és tökéletes számlap
A Citizen rengeteg kutatás révén elért, hogy a világos színű számlapok is magas fényáteresztő képességgel bírjanak, s közben esztétikai értékük se csökkenjen. Így sikerült eljutni a kerámia számlapok alkalmazásához. A törékenység csökkentése érdekében a kerámialap szélét fémgyűrűvel erősítik meg, hátsó felületére pedig egy speciális anyagot ragasztanak.

Az Eco-Drive technológia révén minden bizonnyal maradandót sikerült alkotnia a világ vezető japán óragyárának. Ami másfél évtizede még forradalmi újításnak számított, az ma már a modern gondolkodás, a megbízhatóság szimbóluma. A világon több mint 40 millióan viselnek kezükön Eco-Drive órát és választották az alternatív előforrást!
"CITIZEN Eco-Drive - időtálló minőség"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése